Let it go De Rotterdam Marathon in acht etappes #5

Slinge – Laan op zuid 

Vandaag pak ik weer de metro naar Slinge, loop naar het 20km punt en vervolg mijn route. Ik zie een groepje mensen in rode shirts. Een man uit dit groepje beklaagt zich over de snelle pacers. Ik klaag even heerlijk met hem mee. Dit groepje is slimmer geweest dan ik en zijn al voor de Kuip gestopt met het volgen van de pacers. Ze lopen nu zelf op een schema van 4.30. Mooi denk ik, hier blijf ik bij.

We naderen het 21.1 km punt. We zijn op de helft! Bij de drankpost stapt iemand op mijn hiel en mijn schoen gaat daardoor half uit. Jeetje, heb ik weer. Ik moet de rode shirts laten gaan en wandel met mijn schoen in mijn hand naar het einde van de drankpost. Het is namelijk niet zo dat je met een halve marathon in de benen zomaar even je schoen weer aankrijgt. Ik zie mensen op klapstoelen zitten en vraag of ik even mag. Terwijl ik daar zo lekker in het zonnetje zit besluit ik dat het wel best is. Geen gehaast meer vandaag. Geen marathon onder de 4.30, jammer dan. Ik doe ook even mijn andere schoen uit en zie dat mijn voeten er nog aardig uitzien. Ook kijk ik hier even naar de tijd, op mijn horloge staat 2.17 maar op de klok zie ik dat er al 2 uur en 47 minuten verstreken zijn sinds de start. Dat betekent dat Yvo nu wel ergens binnen zou moeten zijn, hij is immers in de eerste startgolf en een half uur voor de mijne gestart. Bizar, ik ben pas op de helft.

Een splitsecond komt bij mij de gedachte op om lekker terug te lopen naar de metro. Dat is inderdaad een optie, ik heb pijn en ga mijn streeftijd niet halen, waardoor ik mij toch wel een beetje een faler voel. Aan de andere kant heb ik hier snoeihard voor getraind en nog belangrijker, er staan nog veel mensen voor mij langs de kant. Ik moet de afstand dus aan kunnen en als ik het wat rustiger aan doe en iedere drankpost even rust pak en geniet van de zon en elke meter die ik maak, dan moet het goedkomen. Lekker interessant wat m’n tijd dan wordt. Het is sowieso al een hele prestatie dat ik dit vandaag doe! Een paar jaar geleden was ik vreselijk a-sportief, woog ik bijna 100 kg en vandaag loop ik na een meerjarenplan met het opbouwen van de afstanden een marathon! Ik bedank de mensen van de klapstoel en ren verder. Ik besluit niet meer naar mijn horloge te kijken vandaag en gewoon lekker te gaan lopen en genieten.

Voor het eerst vandaag loop ik echt lekker. Ik loop langs het Maashavengebied en zie in de verte de Maassilo. Hier heb ik vroeger heel wat mooie feestjes meegepakt. Veel met favo DJ en mede Rotterdammert Benny Rodrigues, maar ook een briljante oud en nieuw met Sven Vath. Zonde ook dat ze op deze locatie geen Awakenings feestjes meer geven! Die waren altijd top.

Wat een lekker zonnetje zeg. En wat een lieve mensen langs de kant. Ik doe iets wat ik nog nooit gedaan heb tijdens een wedstrijd: ik berg m’n earphones op. Die mensen roepen namelijk vanalles en ik versta maar de helft. Van deze geluiden krijg ik ook energie, misschien nog wel meer dan van mijn muziek.

We draaien linksaf de Laan op zuid op. In de verte zie ik het 25 km punt al. Hier ga ik even lekker rekken en strekken. Ook drink ik 2 bekertjes water en pak een spons, zodat ik de tocht fris en fruitig voort kan zetten.

Vandaag voel ik me wederom onoverwinnelijk maar zwaai toch maar af richting de tramhalte. Naar huis lopen zou nog net even teveel van het goede zijn.

Morgen etappe 6: Laan op zuid – Boezemweg