Een lijstje met wensen Van silent disco tot Coolsingel.

Er zijn een aantal dingen die ik graag wilde en wil doen in mijn leven. Sommige mensen noemen dit hun bucketlist, maar ik heb niet zoveel met deze hippe term. Ik heb gewoon een lijstje met wensen. Grote wensen en kleine wensen. Parachutespringen en een cursus Spaans. Maar ook een bezoek aan een ‘silent disco’ stond er op. Dat is toch gewoon te grappig, allemaal mensen die helemaal losgaan in hun eigen wereld terwijl er voor de toeschouwers niets te horen is. Toen De Parade een paar jaar geleden weer in de stad was, ben ik gelijk op de stille disco afgevlogen. En leuk dat het was!

De marathon lopen was een wat grotere wens, waar ik ook wat meer voor moest doen en laten. Toch heeft hij erg lang op mijn lijst gestaan, geïnspireerd door mijn vader. Ik ging als klein meisje aan de hand van tante Franka bij hem kijken. Dat heeft zoveel indruk gemaakt dat ik altijd al heb geweten dat ik hem ooit zou gaan lopen en vorig jaar was het zover.

Gister is er weer een wens van mij in vervulling gegaan. Ik heb leren curlen! Voor degenen die niet weten wat curling is: Dit is de meest briljante sport ooit, waarbij je met een zware steen over het ijs glijdt en met bezems ervoor zorgt dat de steen sneller naar een soort van schietschijf/roos die in het ijs is gemaakt glijdt. Het is een olympische sport en mensen die het beoefenen kijken altijd erg serieus, want het is echt een precisieklus om de steen zo dicht mogelijk bij de roos te krijgen.

Wij kregen gister een clinic ‘natuurijscurling’. Dat ging net even wat anders dan de curling op tv, maar was zeker niet minder leuk. Er waren ook (houten) stenen en bezems, dus we konden ons helemaal uitleven op de baan. Het gooien vond ik leuk, maar het bezemen was toch wel echt het hoogtepunt. Ik voelde mij op en top vrouw. Er werden uiteraard ook grappen gemaakt en uiteindelijk ging het team dat uit louter vrouwen bestond er met het goud vandoor. Ik zat helaas in een team met twee mannen maar dat mocht de pret niet drukken. Ik heb een topmiddag gehad!

Een andere wens van mij leek ook snel in vervulling te gaan. Helaas is Sparta uit altijd lastig. Gelukkig struikelde de ploeg uit Abcoude noord ook en liep maar met 1 puntje in. Toch staat de Coolsingel al heel wat jaren behoorlijk bovenaan mijn wensenlijstje. Een grote wens, waar ik zelf niet zoveel invloed op kan uitoefenen helaas. Als Giovanni en zijn jongens vanaf nu alleen nog maar winnen, komt het helemaal goed.