Er is geen enkele Feyenoordspeler waar ik nog steeds zo blij van word als van John de Wolf. John is het Feyenoord boegbeeld uit de periode dat ik fan werd. Het fan zijn is mij met de paplepel ingegoten, dus dat is alweer even geleden. Ik heb letterlijk tranen met tuiten gehuild toen John wegging bij Feyenoord. Ik was toen acht jaar oud. Ik vond John zo ongelofelijk stoer dat hij mijn stoerheidsmaatstaf voor voetballers is geworden. In de jaren na John kwamen alleen Ulrich van Gobbel, Paultje Bosvelt en Dirkie Kuyt in de buurt om hem te evenaren.

John was dus een hele stoere voetballer en had vroeger wild lang haar. Hij zag er best heftig uit geloof ik. Die wilde haren is hij nu kwijt. Toch vind ik hem nog steeds stoer. Mijn hart maakte een sprongetje toen ik hem deze week verkleed als ME’er langs zag komen in dit filmpje. Wat een topgozer is het toch, die John.

John was naast dat hij er stoer uitzag ook een meedogenloze verdediger. Je kwam er niet langs. Als ik tegenwoordig die broekies met van die roze/paarse schoenen zie voetballen verlang ik terug naar John in de verdediging. Als John nu zou voetballen zou hij nog steeds op zwarte Copa Mundials spelen. Of op van die Lotto’s met zo’n groen merkteken.

Toch blijkt John best ijdel te zijn. Dat las ik in zijn biografie. Zijn golvende wilde haar bleek gepermanent. Wow! John blijkt een vroege ‘metroman’ te zijn geweest. Die had ik niet aan zien komen. Zou Dirk Kuyt zijn haar ook permanenten?

Tegenwoordig is John boegbeeld voor werkzoekende vijftigplussers. Ik vind dat tof. Volgens Lodewijk Asscher weet John mensen te raken en hen in beweging te krijgen. Hij praat met werkgevers en vraagt hen vijftigplussers een eerlijke kans te geven. Ik snap wel dat hij succes heeft. John is hartstikke symphathiek maar heeft ondertussen nog steeds een boevenkop. Als je John zijn zin niet geeft, zwaait er wat. Dat is natuurlijk niet echt zo, maar dat denken die werkgevers wel. Slimme zet dus om John hiervoor aan te stellen, Lodi!

Toch vind ik John het leukst op het veld. Maar sinds deze week ook als ME’er. Ik zou hem wel eens een dagje willen zien meelopen. Samen met Ulrich van Gobbel en Paultje Bosvelt. Kijken wie durft. En Dirkie, die moet de winnende scoren in De Kuip.

Fijne wedstrijd allemaal en hopelijk tot morgenmiddag in de fontein!