Kleine tasjes en een eikeltjespyjama

Het is al een tijdje stil op mijn blog dus ik had mij deze week voorgenomen om dit weekend weer eens iets te schrijven. Na het kamerdebat van deze week waarin Mark Rutte de eikeltjespyjama van Jesse Klaver weer eens een podium schonk had ik toch zomaar een mooi onderwerp voor een nieuw verhaal. Ik ging er eens goed voor zitten. 

Maar toen werd de avond opeens bruut verstoord door een hoop getoeter. Het Hofplein stond vol, dat kan ik vanuit mijn huis goed horen. Wat leuk, dacht ik nog, Turkije heeft weer gewonnen. De Turken nemen namelijk traditiegetrouw het Hofplein in als ze gewonnen hebben met voetbal en toeteren onafgebroken. Maar toen ik buiten kwam zag ik een aantal jongens met tasjes lopen. Ik vroeg aan een van de jongens wat er aan de hand was en hij vertelde me dat Marokko zich voor het WK heeft geplaatst. Het toeteren kwam dus dit keer uit een andere hoek. Ik keek naar het volgende groepje jongens dat langsliep. Ze hadden allemaal een tasje om.

Dit is toch wel het toppunt van emancipatie dacht ik. Die jongens hebben allemaal hun eigen spulletjes lekker bij elkaar. Echt handig. Ik heb Yvo ook weleens gevraagd of hij niet eens een eigen vrijetijdstas zou moeten kopen. Zijn spullen moeten namelijk vaak bij mij in de tas erbij, wat ertoe leidt dat ik er als een pakezel bijloop. Dat was overigens helemaal leuk tijdens ons bestuursjaar bij de fiscale studievereniging, met mijn vier mannelijke bestuursgenoten. Die vonden ook dat ze allemaal het recht hadden om mijn tas vol te stouwen. Ik vond dat altijd prima, maar de deal was wel dat ik aan het einde van het jaar een Chanel tas van ze zou krijgen. “Jaajaa”, zeiden ze dan. Die tas heb ik tot op de dag van vandaag echter niet gezien. Dus Dirk, David, Martijn en Yvo, als jullie dit lezen, you owe me! 

Van tassen toch nog even naar de eikeltjespyjama. Dat kan heel goed, want dit blijven toch allebei items die in de categorie mannenmode vallen. Een onderwerp dat mij wel vaker bezig houdt. Ik heb mij al eens schrijvend verwonderd over de hardloopoutfits van het andere geslacht. Jesse Klaver in een eikeltjespyjama is ook iets waar ik mij over kan verwonderen. Jesse komt net als ik uit 1986 en heeft al heel wat praatjes in Den Haag. Hij was zelfs bijna mee gaan regeren. Gelukkig is Jesse ook lekker gewoon gebleven en dat draagt hij regelmatig uit op Instagram. De eikeltjespyjama is het topstuk van deze profilering. 

Vrijetijdskleding zegt misschien soms weleens meer over je dan je zou willen. Je bent wat je draagt. Daarom kan ik dit stuk niet anders afsluiten dan met de volgende conclusie: Jesse is een klein eikeltje.