Hoera, eindelijk kan ik het ‘reizen’ gedeelte van www.renlennyren.nl gaan vullen! We zijn al een tijdje op pad, maar tijd om echt te schrijven (anders dan mijn Polarsteps verhaaltjes) heb ik tot nu toe niet kunnen vinden.

We begonnen onze reis in Cancun, Mexico, waar het ‘kerstdiner’ van Cru, Yvo’s jaarclub, werd gehouden. Het is studentikoos om kerstdiners niet tijdens de kerst, maar ergens gedurende het jaar te houden. Na meerdere edities in Rotterdam en Amsterdam, maar ook in Londen en Parijs, deden we nu Cancun aan. Dat ligt namelijk mooi in het midden tussen Nederland en de US, waar op dit moment 3 clubgenoten van Yvo en hun vrouwen wonen en werken. Het was hartstikke gezellig, ons resort had een poolbar en een mooi strand. Wat wil je nog meer?


Het kerstdiner werd gehouden in restaurant Tempo van de Spaanse topchef Martin Berasategui. Het eten was heerlijk, 10 gangen met bijpassende wijnen. Daarna werden we door een driedubbele suburban opgehaald om naar club Coco Bongo te gaan. We mochten onze eigen muziek draaien, dus zo reden door Cancun met onder andere ‘Mexico’ van de Zangeres Zonder Naam en ‘Feyenoord, we houden van die club’ uit de speakers. Coco Bongo was ook een ervaring, de hele avond was een lange show met performances en tussendoor Spaanstalige dansnummers.Na dit gezellige samenzijn reden Yvo en ik naar Chichen Itza, waar wij een hoop oude bouwwerken zagen met als hoogtepunt de bekende piramide. Daarna reden we door naar Tulum, waar we iets meer dan 24 uur genoten van de witte stranden en het geluid van de zee in ons strandhutje en op het strand in een hangmat. Wat was het hier fijn, hier komen we zeker nog eens terug!


Na een heerlijke dag in Tulum vlogen we via Mexico City naar Lima. Een reis van 8,5 uur. In Lima hebben we lekker gegeten in de wijk Miraflores, een stadswandeling door het oude centrum gemaakt (waar je na 6 uur ’s middags niet meer moet komen) en een oude nederzetting bezocht, de Huaca Pucclana.

Ook bezochten we het Larco Museum, waar allerlei attributen van vroeger tentoongesteld staan, waaronder wat potten met expliciete afbeeldingen. Voor de rest zaten we hier alleen omdat er geen directe vluchten naar Cusco gaan. Aan het einde van de reis zitten we hier overigens nog een nacht om bij een van de beste restaurants ter wereld te eten, Lima is namelijk de culinaire hoofdstad van Latijns Amerika, en om terug naar Nederland te vliegen.


Cusco is de plek waar ons avontuur in Peru echt begint. Hier gaan we onder meer een stuk van de Inca trail hiken en de Machu Picchu bezoeken. Daarover later meer.

Mijn andere verslagen van deze prachtige reis zijn hier te lezen.