Waar is de romantiek toch gebleven?

Dit is een oproep aan alle mannen, maar in het bijzonder aan de mannen die de afgelopen maanden een aantal vrouwen in Club Vie drogeerde en vervolgens verkrachtte.

Wat is er mis met het verleiden van een vrouw, haar ouderwets het hof maken? Ik snap dat het meer moeite kost dan een middeltje in haar drankje doen en haar vervolgens, wanneer zij buiten bewustzijn is, als een ware necrofiel te verkrachten. Maar is het niet veel leuker als een vrouw jou ook leuk vindt omdat jij haar aandacht hebt gegeven, haar speciaal hebt laten voelen, er chemie ontstaat, om maar iets te noemen. Dat kan ook als je als man hartstikke lelijk bent. Dan moet je gewoon wat extra je best doen en laten zien hoe leuk je verder kunt zijn. Dan kun je jezelf in de spiegel blijven aankijken en krijg je als bonus een vrouw die gewoon gezellig meedoet tijdens een vrijpartij.

Begin er als man eens mee om deuren open te houden voor een dame. Toen laatst iemand mij van feminisme betichtte heb ik dat ontkend en gezegd dat ik het gewoon normaal vind als een man voor mij de deur open houdt. Maar dat loog ik want dat is tegenwoordig helemaal niet meer normaal. Vroeger deden mannen dat wel, althans, in het romantische beeld dat ik van vroeger heb. En ja, ik kan zeker zelf de deur open doen, maar zou het niet stiekem gewoon net iets leuker zijn als jullie als mannen nou eens net wat meer moeite doen voor de vrouwen? Ookal is het voor je vijftigjarige buurvrouw in het appartementencomplex of die wat minder charmante collega met pukkels. Ookal zijn vrouwen tegenwoordig gelijkwaardig. Hoffelijkheid kent geen tijd.

Het is natuurlijk ook lastig voor jullie, met al die sterke vrouwen om je heen. Maar vergeet niet dat vrouwen het fijn vinden om ook weleens geholpen te worden met de bezigheden die ze prima zelf afkunnen. Een klein beetje moeite doen, al is het wat extra boodschappen dragen, of iemand voorlaten bij het uit de metro stappen, dat kan echt geen kwaad. Juist dat zijn de kleine dingen waarin naar mijn idee echte romantiek schuilt. Hoe kneuterig ook. Ik kan daar zo van genieten als het mij overkomt.

Dus mannen, neem de vrouwen op deze wereld niet zomaar voor lief. Met een beetje extra moeite wordt voor iedereen de wereld een klein stukje mooier, kun je iemand’s dag echt maken. Wie wil dat nou niet op zijn geweten hebben?